Start
Ahlstrands Praktik
Kiropraktik/Massage
Hypnoterapi (hypnos)
KBT-stödsamtal
Kurser
Mediamedverkan
Kontakta oss

Calle Ahlstrand/Malin Rask

Praktiktfn: 054-15 12 00 

Mobiltfn: 0766-284 725
Trädgårdsgatan 1 A

652 26 KARLSTAD

E-post: ahlstrands@bahnhof.se

Hypnoterapi (hypnos)

Hypnoterapi är en kraftfull metod där du snabbt når stora förändringar i de beteenden, som tidigare hindrat dig från att nå dina uppsatta mål. Metoden är lämplig vid t.ex.: 

bulletRökavvänjning  
bulletMigrän & huvudvärk
bulletRädslor och oro
bullet Fobier
bullet Nedstämdhet
bulletStressrelaterade åkommor (t.ex. magsår, värk)
bulletDåligt självförtroende
bulletRelationsproblem
bullet Livsstilsförändring/Målbildsträning
bullet Sömnproblem

Vad innebär hypnoterapi?

Hypnoterapi är en behandlingsmetod där du i ett avslappnat, förändrat medvetandetillstånd, kommer i kontakt med ditt undermedvetna jag.
Det undermedvetna styr till stor del våra reflexmässiga vanor, känslor och tankar. Genom hypnoterapin får du hjälp att påverka och förändra dina vanor på ett enkelt och behagligt sätt. Du är djupt avslappnad, men fullständigt medveten om vad som händer. Hypnoterapi kan alltså inte påverka dig att göra något mot din vilja, utan är ett hjälpmedel när du själv har viljan att förändra. Målet är att avlägsna den grundläggande orsaken till problemet. När den är upptäckt och bearbetad blir du vanligtvis helt symptomfri. 

Hur fungerar metoden?

Orsaken till att det är så svårt att förändra gamla vanor och beteenden, beror ofta på att ett visst beteende förknippas med en subtil känsla av trygghet. Tidigare i livet skapade detta beteende en positiv upplevelse av trygghet/tillhörighet, men med tiden har det kanske i allt högre grad även medfört negativa konsekvenser. Dessa subtila känslor från det förflutna kan mycket väl vara inaktuella idag, men ändå hindra dig från att bli fri och göra det du innerst inne vill. De kan ta sig uttryck i både fysisk smärta och mentala hinder, som medför en oförmåga att nå dina önskningar. I hypnoterapin blir du medveten om dina gamla mönster och hur dessa begränsar dig. Kanske upprepar du beteenden som du själv inte valt, utan övertagit från andra viktiga personer i din omgivning, t.ex. föräldrar och vänner. Du får nu chansen att själv ta kontrollen över ditt liv och göra dina egna val, baserade på de värderingar och önskningar du har idag. När problemet och känslorna däromkring är identifierade, förändras de och ersätts med positiva suggestioner och känsloassociationer, i form av ledd målbildsträning. Ofta är det känslor som håller tillbaka en förändring, så när känslan förändras, ändras också beteendet. Det är först då du kan gå vidare i livet, mot de livsmål du själv valt. 

Behandlingen utförs av Calle Ahlstrand, som bland annat gått kurs i Ericksonian Psychotherapy and Hypnotherapy för dr Jeffrey K. Zeig,
The Milton H. Erickson Foundation, Phoenix, Arizona, USA. 

För din trygghet arbetar vi under full sekretess och vi har tystnadsplikt. 

Pris, första besök: 1800:-  Behandlingstid: 2 timmar
Pris, återbesök: 900:-  Behandlingstid: 1 timme

Vid ev. avbokning
Anmäl avbokning av tid senast 24 timmar före bokad tid på tfn: 054-15 12 00. Obs! Ingen avbokning via e-post eller sms. Vid avbokning senare än 24 timmar före bokad tid, debiteras halva kostnaden. Sker ingen avbokning debiteras hela kostnaden.

Inslag i media
Nedan kan du ta del av radioinslag och reportage där Calle berättar mera om hypnoterapi, klicka på bilderna.

Allt fler slutar röka med hypnos - Hypnoterapeuten: "Ligger i tiden att fokusera mer på hjärnan" - Calle i P4 Värmland Sveriges Radio, 2016-07-20 >>>
Håll ditt nyårslöfte med hypnos - Calle i P4 Värmland Sveriges Radio,
2012-01-02 >>>
Så här blir du rökfri direkt, enligt Expressens bilaga 2009-01-11 >>>
Läs vad Aftonbladet skriver om hypnoterapi >>>
För att ta del av hälsopedagog Magnus Nyqvists lönsamhetskalkyl för olika rökavvänjningsmetoder, klicka här.  

Vi vänder oss till både privatpersoner och företag. För mer information/bokning, se Kontakta oss.

Upp